voor-grote-foto-inpaksters-boven-aan-pagina

Over lotus bakeries

Lotus Bakeries is opgericht in 1932 te Lembeke, België door de gebroeders Jan, Emiel en Henri Boone. Zij ontwikkelden een gekarameliseerd koekje dat alleen bestond uit natuurlijke ingrediënten en noemde het Lotus, omdat deze bloem de puurheid van het product symboliseert.

Vandaag de dag is Lotus nog steeds een familiebedrijf, waar het Lotus Speculoos koekje een zeer belangrijk product blijft. Het Lotus koekje heeft nog die unieke smaak van toen en is nog steeds natuurlijk en puur. Het Lotus koekje bevat namelijk geen toegevoegde smaak- en kleurstoffen, is vrij van transvetten en 100% veganistisch. Lotus Speculoos heeft een unieke, knapperige, typisch gekarameliseerde, maar toch universele lekkere smaak. Een koekje dat als geen ander past bij een heerlijk kopje koffie! Naast het enige echte Speculoos koekje is Lotus Bakeries in Nederland ook bekend van de Lotus Speculoospasta, Lotus Dinosaurus en Lotus Wafels.

 

Bij Lotus Bakeries staat MVO hoog in het vaandel. De ambitie is om elk product op een steeds duurzamere manier te produceren en daarmee de toeleveringsketen en de industrie in zijn totaliteit duurzamer te maken. Sinds 2015 zijn bijvoorbeeld alle fabrieken C02 neutraal, wordt er uitsluitend gebruikt gemaakt van scharreleieren en 100% duurzame palm olie en zijn alle ingrediënten volledig traceerbaar. Traceerbaarheid is een belangrijk uitgangspunt binnen het ketenbeleid van Lotus Bakeries. Zodra de herkomst van een product of grondstof bekend is, kan namelijk worden gestart met het managen ervan. Daarom wordt er altijd gezocht, daar waar het mogelijk is, naar grondstoffen en/of teelt- en oogstcondities waar een duurzame samenwerking mee gestart kan worden. Zo komt twee derde van het graan van de Lotus Speculoos koekjes uit Zeeland (vlakbij Lembeke). Werken met lokale grondstoffen biedt tal van duurzaamheidsvoordelen, zoals minder transport en een grotere controle over landbewerking, bodemgebruik en arbeidsomstandigheden.

 • 1932

  1932-lotus-logo-1932

  Oprichting Lotus

  Lotus Bakeries is opgericht in 1932 te Lembeke, België. De bakker, Jan Boone, ontwikkelde een gekarameliseerd koekje dat alleen bestond uit natuurlijke ingrediënten en noemde het Lotus, omdat deze bloem de puurheid van het product symboliseert.

 • 1958

  1958-brussel-world-fair-2-e1480583990176-160x115

  Wereldtentoonstelling Brussel

  In de jaren ’50 stelt Lotus het Speculoos koekje voor als ‘het favoriete koekje voor bij de koffie. In 1958, tijdens de wereldtentoonstelling in Brussel, serveerde de cafés een Lotus Speculoosje bij de koffie. Dit was meteen een groot succes.

 • '70 t/m '80

  1970-1980-gekarameliseerd-koekje-160x115

  Populariteit van Lotus Speculoos stijgt enorm

  De populariteit van Lotus Speculoos stijgt enorm over de jaren en de grenzen heen. Dankzij zijn unieke en universeel lekkere smaak weet het Lotus Speculoosje al snel harten te veroveren in andere Europese landen. Ook in Nederland komt het Speculoos koekje op de markt in de horeca.

 • 2006

  koffieleutjespeijnenburg

  Introductie Peijnenburg Koffieleutjes

  In 2006 koopt Lotus Bakeries, Koninklijke Peijnenburg. Met de overname van Koninklijke Peijnenburg ontwikkelt Lotus Bakeries speciaal voor de Nederlandse markt de Peijnenburg Koffieleutjes.

 • 2007

  2007-speculoospasta-160x115

  Introductie Lotus Speculoospasta

  In samenwerking met twee deelnemers aan het Belgische VRT-programma ‘De Bedenkers’ brengt Lotus Bakeries in 2007 Lotus Speculoospasta op de markt.

 • 2012

  koffieleutjesLotus

  Peijnenburg koffieleutjes wordt Lotus koffieleutjes

  In 2012 wordt er afscheid genomen van Peijnenburg Koffieleutjes en gaat het koekje verder onder de nieuwe naam; Lotus Koffieleutjes.

 • 2014

  2012-lotus-dinosaurus-3-2-160x115

  Introductie Dinosaurus

  Met kinderconcept 'Dinosaurus' heeft Lotus Bakeries een aantal heerlijke koekjes in haar assortiment erbij gekregen, zoals Dinosaurus Granen, Dinosaurus Melkchocolade. In 2015 is ook Lotus Dinosaurus Gevuld in Nederland op de markt gekomen.

 • 2016

  meisje-160x115

  Het koekje blijf uniek

  Vandaag de dag geniet iedereen nog steeds van die heerlijke, gekaramelliseerde smaak van Lotus Speculoos. Het koekje heeft nog die unieke smaak van toen en is nog steeds natuurlijk en puur. Een koekje dat als geen ander past bij een heerlijk kopje koffie!