gerecht-terrine-van-speculoos-en-chocolade

Terrine van Speculoos en chocolade

  • 30 min.
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 200 g Lotus Speculoos koekjes
  • 3 eieren
  • 200 g pure chocolade
  • verse frambozen en poedersuiker voor de afwerking

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Splits de eieren. Meng een voor een de eierdooiers door de gesmolten chocolade. Haal de kom van het vuur.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel door de chocolade.
  4. Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie. Schik een laag Speculoos koekjes in de vorm en bedek met een laag chocolade mousse. Herhaal deze lagen tot alle ingrediƫnten op zijn.
  5. Laat de terrine enkele uren, maar liefst een nacht, opstijven in de koelkast.
  6. Stort de terrine vlak voor het serveren uit op een bord.
  7. Werkt af met frambozen en poedersuiker.