pannekoeken-met-speculoos

Speculoospannekoeken

  • 30 min.
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 6 hele eieren
  • 2 flinke el Lotus Speculoospasta
  • 50 g suiker
  • 250 g bloem
  • De schilletjes van 1 sinaasappelen
  • 70 g gesmolten boter
  • 2 el grand marnier
  • 50 g arachideolie
  • 8 Lotus Speculoos koekjes
  • 800 g halfvolle melk

Bereiding

  1. Klop in een beslagkom de eieren met de speculoospasta en de suiker.
  2. Voeg de bloem geleidelijk toe, om klontjes te vermijden.
  3. Roer de schilletjes, de gesmolten boter, de Grand Marnier en de olie door het mengsel.
  4. Smelt de speculoos koekjes in de melk.
  5. Voeg de melk toe aan het mengsel en laat 1 uur rusten op een koele plek.
  6. Warm een pan met antiaanbaklaag op met een diameter van 22 cm.
  7. Dompel een vel keukenpapier in olie en bestrijk de pan met het oliepapier. Zet het vuur hoog en giet een opscheplepel beslag in de pan.
  8. Strijk het beslag uit tot een dikte van 5-7 mm.
  9. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek op een middelhoog vuur.
  10. Maak de randen los en draai de pannenkoek om. Bak hem 10-15 sec. langs de andere kant, zodat hij lekker smeuïg blijft.