gerecht-appeltaart-met-speculoos

Appeltaart met Speculoos

  • 85 min.
  • 8-12 personen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 130 g bsuiker
  • 175 g zachte boter
  • 4 tl gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 1 kg appels
  • 250 g Lotus Speculoos koekjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Kneed de bloem, 80 g suiker, de boter, 1 tl kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg.
  3. Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
  4. Schil de appels en snij ze in schijfjes. Maal de koekjes fijn.
  5. Bestrooi de appels met 3 tl kaneel, 50 g suiker en de verkruimelde speculoos (pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak).
  6. Vul de taartvorm met de appels.
  7. Rol de rest van het deeg uit, snij er slierten van en dek de appels af in een rasterpatroon.
  8. Klop het laatste beetje ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven.