voor-grote-foto-inpaksters-boven-aan-pagina

Over lotus bakeries

Lotus Bakeries is opgericht in 1932 te Lembeke, België door de gebroeders Jan, Emiel en Henri Boone. Zij ontwikkelden een gekarameliseerd koekje dat alleen bestond uit natuurlijke ingrediënten en noemde het Lotus, omdat deze bloem de puurheid van het product symboliseert.

Vandaag de dag is Lotus nog steeds een familiebedrijf, waar het Lotus Speculoos koekje een zeer belangrijk product blijft. Het Lotus koekje heeft nog die unieke smaak van toen en is nog steeds natuurlijk en puur. Het Lotus koekje bevat namelijk geen toegevoegde smaak- en kleurstoffen, is vrij van transvetten en 100% veganistisch. Lotus Speculoos heeft een unieke, knapperige, typisch gekarameliseerde, maar toch universele lekkere smaak. Een koekje dat als geen ander past bij een heerlijk kopje koffie! Naast het enige echte Speculoos koekje is Lotus Bakeries in Nederland ook bekend van de Lotus Speculoospasta, Lotus Dinosaurus en Lotus Wafels.

 

Bij Lotus Bakeries staat MVO hoog in het vaandel. De ambitie is om elk product op een steeds duurzamere manier te produceren en daarmee de toeleveringsketen en de industrie in zijn totaliteit duurzamer te maken. Sinds 2015 zijn bijvoorbeeld alle fabrieken C02 neutraal, wordt er uitsluitend gebruikt gemaakt van scharreleieren en 100% duurzame palm olie en zijn alle ingrediënten volledig traceerbaar. Traceerbaarheid is een belangrijk uitgangspunt binnen het ketenbeleid van Lotus Bakeries. Zodra de herkomst van een product of grondstof bekend is, kan namelijk worden gestart met het managen ervan. Daarom wordt er altijd gezocht, daar waar het mogelijk is, naar grondstoffen en/of teelt- en oogstcondities waar een duurzame samenwerking mee gestart kan worden. Zo komt twee derde van het graan van de Lotus Speculoos koekjes uit Zeeland (vlakbij Lembeke). Werken met lokale grondstoffen biedt tal van duurzaamheidsvoordelen, zoals minder transport en een grotere controle over landbewerking, bodemgebruik en arbeidsomstandigheden.